Fototentoonstelling SFK

vzw Studentenbond Fotokunst Kamm, afgekort "SFK", werd einde 2019 opgericht door studenten Fotokunst aan de Kunstacademie Maasmechelen. Ze telt actueel een 30-tal leden.

De  SFK  is een vereniging van en voor de studenten Fotokunst van de Kunstacademie van Maasmechelen.  Het opzet is dat studenten Fotokunst, maar ook de reeds afgestudeerde ‘oud-studenten’ er met elkaar in contact blijven wanneer ze elkaar niet (afgestudeerd) of niet meer zo vaak (vijfde jaar of specialisatie) zien op de Kunstacademie.

SKF is geen fotoclub die van haar leden verplichte deelname aan activiteiten eist maar eerder een platform en ontmoetingsplaats dat haar leden de mogelijkheid biedt om samen initiatieven te nemen die in het verlengde liggen van de opleiding aan de Kunstacademie.

Dit kan door samen op foto-uitstap te gaan, een tentoonstelling te bezoeken, een spreker uit te nodigen of een workshop te organiseren, modellen en/of een fotostudio  te huren, maar ook door zelf een tentoonstelling met werk van onze leden op te zetten. 

De vereniging is aangesloten bij vzw Breedbeeld.  Waar mogelijk werkt de vereniging samen met de Kunstacademie  (bv de tweejaarlijkse tentoonstelling van de leerlingen) om de opleiding Fotokunst aan de KAMM te ondersteunen. 

Door de covid-19-crisis is de werking van de vzw in de loop van 2020 stil gevallen. Door de geldende maatregelen waren er immers nauwelijks nog fysieke lessen op de academie, warden tentoonstellingen afgelast en was het ook niet mogelijk om in groep activiteiten te ontplooien.

Met deze tentoonstelling krijgen ze nu de mogelijkheid om hun werk aan de bezoekers van de bibliotheek te tonen.

Contactgegevens:

VZW Studentenbond Fotokunst Kamm (SFK)

KBO nr.726.635.905

Opperveldstraat 29

B-3630 Maasmechelen

studentenbond.fotokunst.kamm@outlook.com