Vraag het aan… HEIN ZEGERS

‘ZOOIKOORTS: van Zooikoorts naar zin: kiezen voor sober geluk.’

Samen met Hein Zegers, de eerste positieve psycholoog van Vlaanderen, ontdekken we de resultaten van hedendaagse welzijnsonderzoeken.

Druk druk druk: overvolle agenda’s. Meer en meer rommel: overvolle kasten. Zooikoorts dus: altijd meer en meer. Maar meer en meer betekent niet altijd meer en meer geluk. Waar worden we dan wél gelukkig van? Welzijnsonderzoek geeft jong en oud fascinerende en bruikbare tips voor een gelukkig en zinvol leven. Soms levert welzijnsonderzoek erg verrassende resultaten op. Vaak vinden we er ook oude wijsheden terug die we al lang kennen... maar daarom niet altijd toepassen.

Verlangt u naar een eenvoudig, zinvol leven? Dan zal deze lezing u een onderbouwd en helder antwoord bieden. Zooikoorts: ziekte getypeerd door een overvloed aan spullen en bezigheden, neemt de laatste tijd epidemische vormen aan. Frequente symptomen zijn: geen plaats meer in kasten en/of een overvolle agenda. Gaat gepaard met een knagend gevoel van onwelzijn. Treedt vaak samen met Zintekortstoornis.

Over de spreker:

Hein Zegers is de eerste Positieve Psycholoog van Vlaanderen en staat internationaal bekend als 'Kuifje van de Positieve Psychologie'. Hein is Master of Science in de Psychologie (gespecialiseerd in Positieve Psychologie) en ook Master of Arts in de Filologie (gespecialiseerd in Wetenschapscommunicatie). De voorbije twintig jaar deed hij in meer dan honderd verschillende landen veldwerk rond versoberen, welzijn en zin.