Boek Nederlands

Klincus Boomschors en de heer van het vuur

Alessandro Gatti (auteur), Matteo Piana (illustrator)

Klincus Boomschors en de heer van het vuur

Alessandro Gatti (auteur), Matteo Piana (illustrator)
  • Vanaf 6-8 jaar
In de reeks:
Klincus is jarig. Samen met de eerste gasten arriveren er enorme rookwolken. Er blijkt een grote brand te zijn, die het Loofrijk bedreigt. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Vriendschap Dieren
Extra onderwerp
FAV Herfst brand
Leesniveau
AVI E6, AVI 9
Titel
Klincus Boomschors en de heer van het vuur
Auteur
Alessandro Gatti
Illustrator
Matteo Piana
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Klincus Corteccia e il signore del fuoco
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2012
163 p. : ill.
ISBN
9789054619802 (hardback)

Besprekingen

Het is 8 oktober, herfst in het Grote Bos van Loofrijk en feest voor Klincus Boomschors. Hij is vandaag jarig en wordt 11 jaar! Samen met de eerste gasten arriveren er enorme rookwolken. Wat zou er aan de hand zijn? Klincus gaat samen met zijn kleine vriendjes – die we kennen uit de voorgaande delen – op onderzoek uit en ontdekt een grote brand die Loofrijk dreigt te vernietigen. Wie zou hier achter zitten? Zouden Klincus en zijn minuscule kameraadjes het land kunnen redden? In dit fantasierijke verhaal beleeft Klincus Boomschors zijn vierde avontuur*. Het verhaal leest makkelijk weg, al is de vertaling uit het Italiaans matig. Het aantrekkelijk ogende boek is onderverdeeld in zestien hoofdstukken. Voorin is een plattegrond van Loofrijk te vinden en worden de personages voorgesteld. Achterin zien we de inhoudsopgave en wordt het volgende boek geïntroduceerd. De tekst wordt afgewisseld met stripachtige illustraties. Deze sluiten aan bij de verhaallijn en zijn wisselend van formaat, som…Lees verder

Klincus Boomschors en de heer van het vuur

Voor het eerst in zijn leven wordt Klincus’ verjaardag gevierd. Maar zijn vreugde wordt al snel verstoord door een dikke rook die in het herfstige bos hangt. Samen met zijn vrienden Yuki, Glyn en de eekhoorn Ryllo trekt hij op onderzoek uit. Wat ze ontdekken, is erger dan hun ergste nachtmerrie. Heel het Loofrijk is in gevaar door oprukkende vlammenwerpers die het bos in de as leggen om er dwars doorheen een weg te banen. Zullen ze de monsters kunnen tegenhouden voordat de stad in het woud vernietigd wordt?
Dit is het vierde boek over Klincus Boomschors, een pientere jongen die voor elk probleem wel een oplossing weet. Dolblij dat hij zich tot de bewoners van de stad Loofrijk mag rekenen, is hij onmiddellijk bereid te helpen wanneer er een probleem opduikt.
Het verhaal zit vol avontuurlijke en fantasierijke elementen en af en toe een humoristische noot. Alles verloopt zeer snel: in enkele hoofdstukken groot gedrukte tekst gebeurt er heel wat. Je moet hier niet rekenen op w…Lees verder