Boek Nederlands

Ik wil iets heel moois geven

Jonathan Emmett (auteur), Vanessa Cabban (illustrator)

Ik wil iets heel moois geven

Jonathan Emmett (auteur), Vanessa Cabban (illustrator)
  • Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Mol wil naar zijn vriendin Konijn. Het is herfst en daarom besluit hij niet boven- maar ondergronds te gaan. Onderweg komt hij zijn andere vrienden Eekhoorn en Egel tegen. Prentenboek met paginagrote illustraties in herfstkleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Vriendschap Herfst
Extra onderwerp
dieren winter mollen
Titel
Ik wil iets heel moois geven
Auteur
Jonathan Emmett
Illustrator
Vanessa Cabban
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The best gift of all
Uitgever
Houten: Van Goor, 2008
[28] p. : ill.
ISBN
9789047505631

Besprekingen

Wanneer Mol op een ochtend zijn kop boven de grond steekt, regent het alweer. Mol wil dan ook niet naar buiten, maar tegelijk mist hij zijn vriendjes, en dan vooral konijn. Maar dan krijgt Mol een prachtidee: "Ik hoef niet door de regen naar konijn. Ik kan naar haar toe door een gang!" Mol graaft en komt Eekhoorn en Egel tegen, die met hem mee gaan door de gang, helemaal tot bij konijn.
Vanaf een jaar of vier beginnen kinderen vriendschappen te smeden, en Ik wil iets heel moois geven is helemaal op maat van deze doelgroep gesneden. De titel en kitscherige cover beloven dan wel niet veel goeds, het eenvoudige lineaire verhaal is wel degelijk verrassend goed. Want de personages komen allerlei leuke dingen tegen die de trip absoluut de moeite waard maken. De eenvoudige woorden zijn in grote letters weergegeven en zijn het onderwerp van typografische spelletjes: ze staan schuin onder elkaar, vormen een trapje of volgen Mol in zijn tocht door de grond. De illustraties in potlood …Lees verder
Mol wil naar zijn vriendin Konijn. Het is echter zo koud dat hij besluit niet boven- maar ondergronds te gaan. Onderweg haken zijn andere vrienden Eekhoorn en Egel onbedoeld aan en samen verrassen zij op een onverwachte manier hun vriendin. Prachtig, kleurig prentenboek met heerlijke, paginagrote pastelkleurige herfsttekeningen die zo echt zijn dat je de wind door het boek voelt waaien. De dieren zijn lief en vertederend getekend en zullen de doelgroep aan wie het boek voorgelezen wordt zeker boeien. De illustraties beslaan meestal een dubbele pagina. Wanneer Eekhoorn en Egel in het verhaal komen, volgen de smalle illustraties elkaar als filmscènes op. Het verhaal is eenvoudig net als de teksten die in korte zinnen worden weergegeven. De tekeningen doen de rest en versterken de tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

Ik wil iets heel moois geven

Mol steekt ’s ochtends zijn kop boven de aarde uit en stelt tot zijn ergernis vast dat het alweer regent. Daarom besluit hij onder de grond te blijven. Maar onder de grond mist hij zijn vriendjes, vooral Konijn. Dat doet hem besluiten onder de grond een gang te graven richting Konijn. Onderweg stuit hij, als bij toeval, op de eekhoorn en vervolgens op de egel. Die willen allebei met hem mee. Samen belanden ze bij Konijn, die ziek en eenzaam in haar hol ligt. Eekhoorn brengt haar eikels, Egel zorgt voor een bed van droge blaadjes en Mol bedenkt triest dat hij niets moois bij zich heeft om Konijn te geven. Maar hij wordt door de andere dieren gerustgesteld. Hij heeft toch immers de gang gegraven, waardoor Konijns vriendjes tot bij haar zijn geraakt. Iets mooiers kunnen ze niet bedenken. Paginavullende, enigszins vlakke illustraties geven weer wat er in de tekst gebeurt. Ze voegen echter weinig toe en nodigen evenmin uit om verder te fantaseren. Deze dieren vertonen een zeer menselijk ge…Lees verder