Dvd
Engels

Bad Santa 2

Mark Waters (regisseur), Billy Bob Thornton (acteur), Kathy Bates (acteur)

Bad Santa 2

Mark Waters (regisseur), Billy Bob Thornton (acteur), Kathy Bates (acteur)
Dertien jaar na het bestelen van warenhuizen besluit crimineel Willie om samen met zijn helper Marcus op kerstavond een liefdadigheidsinstelling te beroven.
Extra onderwerp
Kerstmis
Titel
Bad Santa 2
Regisseur
Mark Waters
Acteur
Billy Bob Thornton Kathy Bates Tony Cox
Taal
Engels
Uitgever
Entertainment One, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 92 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Onderiteling: Nederlands, Frans, Engels voor doven en slechthorenden
EAN
8713045248017

Besprekingen

Zwarte kerstkomedie annex misdaadfilm van Mark Waters (Vampire Academy; The Spiderwick chronicles) met in de hoofdrollen dezelfde acteurs als in het origineel uit 2003: Billy Bob Thornton en Tony Cox. Dertien jaar geleden sloegen oplichter Willie en zijn maatje Marcus, een criminele lilliputter, hun slag terwijl ze kerstman en kerstelf speelden in een groot warenhuis. Nu komt Tony vervroegd vrij uit de gevangenis en stelt voor om op kerstavond samen een liefdadigheidsinstelling te beroven. Willie is verslaafd aan seks en goedkope alcohol, is zeer grof in de mond en heeft een hekel aan kinderen, aan kerstmis en aan zijn moeder, die door Tony als hulpje is ingeschakeld. In tegenstelling tot het origineel is deze film kritisch ontvangen. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) geeft als oordeel: ‘Loaded up with the same scatological and misanthropic humor as its predecessor but precious little of its heart or genuine wit, Bad Santa 2 presents a foulmouthed shadow of Christmas past.’

Over Mark Waters

Mark Stephen Waters (Cleveland, Ohio, 30 juni 1964) is een Amerikaans filmregisseur. Hij is vooral bekend vanwege zijn regie van de films Just Like Heaven, Mean Girls en Freaky Friday.

Filmografie

  • Vampire Academy: Blood Sisters (2014)
  • Mr. Popper's Penguins (2011)
  • The Spiderwick Chronicles (2008)
  • Henry's List of Wrongs (2006)
  • Just Like Heaven (2005)
  • Mean Girls (2004)
  • Freaky Friday (2003)
  • Warning: Parental Advisory (2002) (TV)
  • Head Over Heels (2001)
  • The House of Yes (1997)

Externe link

  • (en)  Mark Waters in de Internet Movie Database
Lees verder op Wikipedia