Boekstart

Wij zijn een Boekstart-bib!

Boekstart wil ouders met hun jonge kinderen laten genieten van boeken.

Boekstartlogo

Boeken en baby's? Natuurlijk!

Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Ze lezen bovendien graag en ze zijn vaker lid van de bibliotheek. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen en beluisteren, haalt bovendien de band tussen ouders en kinderen aan. Het is 'quality time', goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

Kind en Gezin samen met de bib

Samen met Kind en Gezin werkt de bib rond Boekstart. Boekstart wil ouders met kleine kinderen laten genieten van boeken. Door gratis boekjes te verdelen en ouders te informeren krijgen alle kinderen gelijke kansen.

Ouders die met hun kindje van 6 maanden het consultatiebureau van Kind en Gezin bezoeken krijgen een babypakket. Daarin zitten 2 boekjes en een brochure met informatie over voorlezen en over de bibliotheek. 

Wanneer diezelfde kinderen op 15 maanden naar het consultatiebureau gaan, krijgen ze een uitnodiging om in de bibliotheek een peuterpakket op te halen. Dit peuterpakket bevat opnieuw 2 boeken en een brochure boordevol informatie en tips.
We maken je op dat moment graag wegwijs in de bib en schrijven je kindje gratis in.

Bibaanbod voor de allerkleinsten 

Voorlezen is heel belangrijk en we helpen jullie hiermee graag op weg.

De bibliotheek heeft een ruim aanbod peuterboekjes aangepast aan de belevingswereld van peuters (o.a. kleuren, dieren, tutje, potje,voelboekjes, ...). Dit zijn vooral kartonboekjes die tegen een stootje kunnen.

Voor de ouders is er een uitgebreid aanbod met boeken, dvd´s en tijdschriften o.a. over opvoeding en onderwijs.