E-boeken uitleenplatform via Mijn Bibliotheek

Bibliotheekleden zullen in de toekomst e-boeken en audioboeken kunnen opzoeken, lenen en lezen van thuis uit.

E-boek in broekzak

CultuurConnect hoopt ergens in maart 2020 dit project op te starten. Ze zullen starten met 3500 titels en er wordt een aangroei van 600 titels per jaar voorzien.

Het project is gebaseerd op het Single use-model.

Elk boek wordt door 1 gebruiker gelijktijdig gelezen. Maar er kunnen wel meerdere exemplaren gekocht worden van hetzelfde werk.

Uitlenen zal gebeuren volgens een 3-3-6 model:

Een lener kan 3 boeken gelijktijdig ontlenen, 3 boeken reserveren en elk boek 6 weken lang lezen. Met de 6 weken uitleentermijn is een verlenging overbodig en krijgen leners voldoende tijd om hun boeken uit te lezen.
Met een maximum van 3 boeken per lener zorgen we ervoor dat er voldoende boeken beschikbaar blijven voor anderen.
En leners kunnen boeken ook altijd vroeger inleveren.

Wij zullen onze eigen collectie e-boeken ook blijven uitbreiden en ook onze e-readers blijven uitleenbaar. Dit alles om de mensen in contact te brengen met de e-boeken.