Leeslijsten

Boeken kunnen bijten. Boeken kunnen ontroeren. Boeken kunnen troosten en boeken kunnen ontspannen.

Alleen valt het niet altijd mee om het juiste boek te kiezen of om op de hoogte te blijven van nieuwe titels. Daarom stelden we enkele leeslijsten samen.

Leeslijsten Nederlands.

De Leeslijsten voor elk van de drie graden van het Secundair Onderwijs bevatten zowel jeugdromans als volwassenenliteratuur. Er zijn recente boeken in opgenomen.

Naast de titel, auteur en cover vind je ook een korte inhoud van het boek, een aanduiding van het onderwerp, de moeilijkheidsgraad en of het een jeugdboek of jongerenboek is of een boek uit de collectie van volwassenen.

Je kan de gedrukte leeslijsten online bestellen voor je klas of de lijsten zelf afdrukken:

Leeslijst Makkelijk Lezen.

Niet iedereen vindt lezen leuk omdat het soms moeilijk gaat. Maar ook voor jou bestaan er leuke boeken die lezen makkelijker maken. Om de leerlingen hierbij te helpen, stelden wij deze Leeslijst Makkelijk Lezen samen.

Het gaat om vrij recente Nederlandstalige boeken, oorspronkelijk of vertaald en die nu nog in de boekhandel te krijgen zijn. De leeslijst toont behalve titels en auteur, ook de cover, het aantal pagina’s en de plek waar je het boek kan terugvinden. Ook geven we aan of een boek verfilmd werd.

Je kan de gedrukte leeslijst online bestellen voor je klas of de lijst zelf afdrukken: