Hoe werkt dit precies?

Volledig mobiel

Voortaan kan je overal snel en makkelijk via je smartphone doorheen de catalogus bladeren, of kan je van thuis uit met je tablet snel en eenvoudig je ontleningen verlengen of werken reserveren.

Is het er of is het er niet?

De catalogus zelf kreeg eveneens een belangrijke update. De beschikbaarheidsinformatie verschijnt nu meteen op het detailscherm van een boek of ander werk. Je moet niet meer doorklikken naar een aparte pagina.

Beschikbaarheid van een materiaal

 

Zoek en vind

Zoeken gaat nu nog sneller via het zoekveld op de homepagina van de website. Typ een zoekterm en kies eventueel uit de suggestielijst, net zoals in Google. Zelfs als je maar een deel van de auteursnaam of titel kent, helpt de catalogus je verder. Het juiste boek vinden was nog nooit zo makkelijk!

Autocomplete functie

Filter je zoekresultaten

Krijg je veel resultaten bij een zoekopdracht, dan kan je via de opties bovenaan verder verfijnen en filteren. Wil je enkel boeken en geen tijdschriftartikels, klik dan op 'Materiaal' en vink de gewenste optie(s) aan. Op dezelfde manier kan je ook een onderscheid maken in werken voor kinderen of volwassenen, of items zoeken in een bepaalde taal. Je kan al deze filters ook naar hartenlust combineren!

Mogelijke filters bij zoekopdracht

Reserveren wordt kinderspel

Vanaf nu heeft elk boek of ander werk in de catalogus slechts één knop om te reserveren.  Als er meerdere edities beschikbaar zijn, dan kan je in een volgend scherm een keuze maken.

Reserveerknop

Nog sneller verlengen

Mijn Bibliotheek, de webtool om je ontleningen en reservaties te beheren, was tot nu toe een aparte website met een eigen webadres. In de nieuwe bibwebsite zitten deze functionaliteiten volledig geïntegreerd. Log in op de website, en krijg via het menu bovenaan toegang tot een reeks gepersonaliseerde diensten. Makkelijk en supersnel, ook op je smartphone!

Mijn Bibliotheek knop

Je ontleningen krijgen een gezicht

Weet je niet meer precies welke boeken je kinderen of partner allemaal ontleend hebben en wanneer ze weer binnen moeten? Via het overzicht van de ontleningen, nu aangevuld met handige coverfoto's, kan je ze snel bij elkaar zoeken.

Altijd op de hoogte

De nieuwe website is jouw vertrekpunt voor al je bibnieuws. Hier ontdek je nieuwe aanwinsten, digitale themalijsten, interessante activiteiten, leuke weetjes, en nog veel meer.

Let op!

Onze website is nog in volle constructie. Merk je iets op dat nog fout loopt of heb je vragen? Contacteer ons dan via het contact-formulier dat je rechtsboven vindt.